ETUSIVU   |   HISTORIA   |   KOULUTUS   |   KALUSTO   |   KUVAT   |   LINKIT   |   YHTEYSTIEDOTAjankohtaista

04.12.2011: Jäsenalueelle lisätty toimintatilastot 2010 ja 2011.

15.11.2011: Jäsenalueelle lisätty kokouspöytäkirja ja Koulutus-osiota päivitetty (teoriakurssi etäopiskeluna).

27.12.2010: Postiosoite on muuttunut.
Kerhon jäsen, käy tutustumassa Jäsenalueeseen!

Mitä purjelento on?

Jos pidät kestäviä luonnonvaroja tärkeinä, purjelento on sinulle mainio harrastus. Koko lentäminen perustuu auringon energiaa hyödyntämällä. Purjelentäjä oppii arvostamaan ja nöyrästi kunnioittamaan luonnon antamia mahdollisuuksia ja rajoituksia. Lähes äänettömästi taivaalla liitävä purjelentokone tarjoaa ohjaajalleen upeita elämyksiä.

Kone pysyy ilmassa lentäjän taitojen avulla. Vain löytämällä nostavan ilmavirtauksen, termiikin, voi lentoa jatkaa. Purjekone käyttääkin energialähteenään aurinkoa. Purjelentokoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta ja Ilmailulaitos voi myöntää itsenäiseen toimintaan oikeuttavan lupakirjan 16-vuotiaalle. Ennen koulutuksen aloittamista on käytävä lääkärintarkastuksessa, mutta vaatimukset eivät ole tiukat. Esimerkiksi silmälasit eivät estä purjelentoharrastusta.

Liitokoneena purjekone tulee jatkuvasti alaspäin. Ilmakehässä esiintyy nousevia ilmavirtauksia, joista Suomessa yleisimpiä ovat kumpupilviä (sopivissa kosteusoloissa) muodostavat nostot, termiikit eli "tintit". Tällaisessa virtauksessa ilman nousunopeus on suurempi kuin purjekoneen vajoamisnopeus, jolloin nostossa lennettäessä korkeus kasvaa. Purjelennon idea on siinä, että kykenee löytämään nämä nousevat ilmavirtaukset pysyäkseen taivaalla. Säätyypistä riippuen niitä on joko helpompi löytää tai sitten vaikeampi. Pilvisellä säällä ei lämpötilaeroihin perustuvia nostoja eli termiikkiä synny.

Haluatko liittyä Suupohjan Lentokerho ry:n jäseneksi?
- Voit liittyä täällä.


Kerhomme toimintaa tukevat

-